Hvad er en mikrobølgesensor

- 2021-07-01-

Mikrobølgesensorer en enhed, der bruger mikrobølgeegenskaber til at detektere nogle fysiske størrelser. Herunder tilstedeværelsen af ​​sensingobjekter, bevægelseshastighed, afstand, vinkel og anden information.

Mikrobølgeovnen, der udsendes af den transmitterende antenne, absorberes eller reflekteres, når den støder på det objekt, der testes, hvilket får strømmen til at ændre sig. Hvis en modtageantenne bruges til at modtage mikrobølgeovnen, der passerer gennem eller reflekteres fra det målte objekt, og konverterer den til et elektrisk signal, som derefter behandles af målekredsløbet, realiseres mikrobølgedetektion.
Mikrobølgesensorbestår hovedsageligt af mikrobølgeovn og mikrobølgeantenne. En mikrobølgeovn er en enhed, der genererer mikrobølger. Komponenterne, der udgør mikrobølgeoscillatoren, er klystroner, magnetroner eller nogle faste komponenter. Det oscillerende signal, der genereres af mikrobølgeoscillatoren, skal transmitteres af en bølgeleder og udsendes gennem en antenne. For at få de udsendte mikrobølger til at være ensartede i retning, skal antennen have en speciel struktur og form.