Sensorenes rolle

- 2021-07-02-

Med fremkomsten af ​​den nye teknologiske revolution er verden begyndt at komme ind i informationsalderen. I processen med at bruge information er det første, der skal løses, at opnå nøjagtig og pålidelig information, ogsensorerer de vigtigste måder og midler til at indhente information inden for natur og produktion.
In modern industrial production, especially in automated production processes, various sensorer are used to monitor and control various parameters in the production process, so that the equipment works in normal or optimal conditions, and the products reach the best quality. Therefore, it can be said that without many excellent sensorer, moderne produktion har mistet sit fundament.
I grundlæggende fagforskning,sensorerhar en mere fremtrædende position. Udviklingen af ​​moderne videnskab og teknologi er kommet ind i mange nye områder: for eksempel er det nødvendigt at observere det enorme univers med tusinder af lysår på makroniveau, en verden af ​​partikler så lille som fm på mikroniveau og udviklingen af himmellegemer gennem hundreder af tusinder af år i lodret udsigt. , Et øjeblikkeligt svar så kort som s. Derudover forsker forskellige ekstreme teknologiforskninger, såsom ultrahøj temperatur, ultrahøj temperatur, ultrahøjt tryk, ultrahøjt vakuum, ultra stærkt magnetfelt, ultra-svagt magnetfelt osv., Der spiller en vigtig rolle i uddybning af materialeforståelse, åbning af ny energi og nye materialer, er dukket op. Det er åbenbart umuligt at få en stor mængde information, som ikke kan opnås direkte af menneskelige sanser uden en passende sensor. Hindringerne for mange grundlæggende videnskabelige undersøgelser er først og fremmest vanskeligheden ved at skaffe objektinformation. Fremkomsten af ​​nogle nye mekanismer og detektion med høj følsomhedsensorer often leads to breakthroughs in this field. The development of some sensorer is often the pioneer of the development of some marginal subjects.
Sensorerhar allerede trængt ind i en så bred vifte af felter som industriel produktion, rumudvikling, havforskning, miljøbeskyttelse, ressourceundersøgelse, medicinsk diagnose, biologisk teknik og endda kulturel relikviebeskyttelse. Det er ingen overdrivelse at sige, at fra det store rum til det store hav til alle slags komplekse tekniske systemer er næsten alle moderne projekter uadskillelige fra en række forskelligesensorer.
Det kan ses, at sensorteknologiens vigtige rolle i udviklingen af ​​økonomien og fremme af sociale fremskridt er meget indlysende. Lande over hele verden lægger stor vægt på udviklingen af ​​dette felt. Det menes, at i den nærmeste fremtidsensorteknologien vil tage et spring og nå et nyt niveau svarende til dens vigtige status.